БІЛЬШЕ СКЛА, МЕНШЕ CO2

У Франції завод з виробництва листового скла Aniche запустив проєкт "Tri Calcin". Мета: значно скоротити викиди CO2 і поліпшити якість скла, доступного на місцевих ділянках реконструкції.

Заводи з виробництва листового скла завжди переробляли відходи скла із залишків внутрішнього виробництва. У порівнянні з використанням традиційної сировини, такої як пісок, карбонат або вапняк, виробництво скла з склобою на 60% скорочує прямі викиди CO2.

Завод з виробництва листового скла Aniche у Франції поставив перед собою мету скоротити викиди вуглекислого газу більш ніж на 6 000 метричних тонн в рік і мати більше 50% скобою при подачі в піч. Для досягнення цієї мети необхідно додати до внутрішніх виробничих відходів відходи від клієнтів заводу і навіть відходи, які відслужили свій термін (старі вікна з місць реконструкції або знесення).

Проєкт із сортування склобою передбачає інвестиції в лінію сортування і контролю для видалення домішок, які в іншому випадку роблять її непридатною для виробництва листового скла. Таким чином, буде посилена міцність промислового процесу, а вхідні потоки і кількість повторно використаного скла збільшаться до максимально можливого.

Уряд Франції буде фінансувати 30% початкового бюджету, тому завод має запрацювати в 2022 році. Ця ініціатива може бути повторена на підприємствах Saint-Gobain Glass по всьому світу, щоб значно скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу.