СЕРТИФІКАЦІЯ ENVIRONMENT PRODUCT DECLARATION

EPD - це Environment product declaration,тобто екологічна декларація продукції, в якій представлені кількісні показники загального впливу продукту/матеріалу на навколишнє середовище протягом всього життєвого циклу цього продукту. EPD готується на основі стандарту ISO 14025 та є загальновизнаною методикою в усьому світі.

Основна мета цієї сертифікації – дати споживачу можливість зробити об’єктивний вибір при купівлі матеріалів, обравши ті, що мають мінімальний вплив на навколишнє середовище.

Станом на початок 2016 року Saint-Gobain є компанією з найбільшою кількістю матеріалів, включеної до міжнародної системи екологічної декларації продукції - ЕPD. Наявність EPD-сертифікату є важливою, а часто й обов’язковою умовою при будівництві об’єктів за зеленими стандартами.

Сьогодні компанія Saint-Gobain може надати EPD-сертифікати на продукцію таких брендів: теплоізоляція ISOVER, гіпсокартон Gyproc, Rigips та British Gypsum, сухі суміші Weber, скло SolarGard, акустичні матеріали Ecophon.

Читайте більше на міжнародному сайті EPD -   http://www.environdec.com/en/News-archive/Saint-Gobain-becomes-group-with-most-EPDs-registered-in-the-International-EPD-System/